St Martin Cuvée de Noël – Kalėdinis alus

posted in: APŽVALGOS, RAGAVIMAI | 0

 St Martin Cuvée de Noël

Brasserie de Brunehaut

Stilius: Belgian Strong Dark Ale

Alk. konc.: 8,5 % ABV

Rekomend. temp.: 12-14 °C

RateBeer.com60/100

BeerAdvocate.com: 84/100

Vakar į svečius atėjo kolega Tomas. Beergeek’inom prie taurės alaus, aptarėm naujienas ir pasidalinom įspūdžiais. Tomas papasakojo apie Herkų Kantą Klaipėdoje ir koks šaunus tai yra baras (jau greit ir apžvalgą parašys), o aš tuo tarpu apie alaus studiją, kuomet man ten įpylė rūgti pradėjusį alų… Dar nusprendėm šiandien 17:30h eiti į Bambalynę, pratęsti barų gidą. Galų gale šneka pasisuko apie debilišką naujametinį draudimą ir apie gildijos pareiškimą ta tema. Fakin socialiai atsakingas verslas gelbsti Lietuvą nuo alkoholizmo. Susirūpino, matot, pijokais ir bomžais, kuriem jau seniai pochui ką gerti ir kuo užgerti. O, kad rugsėjo pirmosios proga visi moksleiviai pagrinde geria gildijos produkciją, tai ne esmė.

Aptarę visus tuos draudimo reikalus, sugalvojom, kad reikia paragauti kažko draudžiamo. Atidaręs sekciją ir apverkęs senkančias draudžiamų svaigalų atsargas, kampe radau buteliuką alaus, kurį buvau užmiršęs. Kalėdiniu laikotarpiu nusipirkau porą naujienų. Pirma jų – Tongerlo Winter Ale. Šį paragavau tik nusipirkęs ir likau nusivylęs, o kitą St Martin Cuvée de Noël atidėjau į šalį ir labai atsiprašau dėl to. Atsiprašau, nes jo Lietuvoje nebenusipirksit (bent kol kas), o dėmesio jis tikrai vertas!

Noël prancūzų kalba reiškia Kalėdas. Taigi šis Brunehaut daryklos kūrinys, tai Kalėdinis alus. Belgiškas, prancūzakalbio Valonijos regiono, Kalėdinis alus!

Mano pastabos. Tamsiai rudos spalvos, kurią įrėmina raudoni pakraščiai. Puta silpna, greit nusėda. Dominuoja medicininis, žolelių kvapas, kuriame pirmu smuiku groja aitrus anyžių aromatas. Silpnai jaučiami ir dubbel’iams, bei BSDA’ams būdingi slyvų, džiovintų obuolių aromatai. Gurkštelėjus kvapai persikelia į burną, kurioje bazinės džiovintų vaisių nat0s slepiasi už medicininių žolelių ir anyžių skonių gamos. Burnoje lieka toks lipnus, likeriškas, jėgermeisteriškas poskonis. Vidutiniškai pilno kūno, vidutiniškai aukštos karbonizacijos alus.

Kiek mačiau, tai šis alus liko nepastebėtas internetinių alaus apžvalgininkų. Ir aš pats tik per laimingą atsitiktinumą jį atradau lentynoje, ir labai džiaugiuosi, nes būtent taip aš įsivaizduoju tikrą Kalėdinį alų. Šis alus labai nustebino savo stipriai išreikštu anyžių skoniu, bei aromatu, kas man buvo naujiena.

Leave a Reply