„Žmogšala“ – žieminio alaus festivalis Lietuvoje (papildyta 02-10)

posted in: APŽVALGOS, RENGINIAI | 3

Atėjo laikas sudėlioti visus taškus ant „i“ ir apie organizuojamą alaus festivalį papasakoti plačiau. Ta proga nusprendėme susisiekti su „Alaus brolijos“ seniūnu ir vienu iš renginio organizatorių Vidmantu Laurinavičiumi. Trumpas interviu apie „Žmogšalos“ alaus festivalį:

Kaip kilo mintis suorganizuoti žieminio alaus festivalį?

Mintis tai kirba jau seniai – dar prieš 10 metų esu dalyvavęs panašiam žiemos festivalyje Mančesteryje, nuo to laiko ir yra noras surengti tai Lietuvoje. Latviai čia mus vėl aplenkė (kalbama apie Ligo Ziema), bet mes nenorėjom skubėti ir padaryti labiau organizuotą festivalį. Juk alų galima gert ne tik vasarą ar rudens oktoberfestuose.

Gal gali plačiau papasakoti apie alų, kurio galima tikėti „Žmogšalos“ metu?

Pagrindinė alaus pasirinkimo mintis – kad žmogus galėtų paragauti kuo įvairesnio alaus. Dalyvaus visi stambieji alaus importuotojai – nereiks pirkti viso butelio, užteks tik paragauti. Dažnai parduotuvėje retas rizikuoja mokėti didelius pinigus už nežinomą alų. Taip pat vasario pradžioje darysime specialų autoreidą į Lenkiją ir iš ten atsivešime pilną bagažinę to alaus, kurio nėra pirkti Lietuvoje. Yra užsakytas ir Westvleteren 12 (XII) (pripažintas geriausiu alumi pasaulyje), ir jei tiekėjai Lenkijoje nepaves – bus ir šito gėrio festivalyje.

Į renginį patenkama tik su pakvietimais. Ar tai reiškia, kad paprastas alaus gėrėjas ten neturės ką veikti, o „Žmogšala“ skirta tik siaurai alaus entuziastų bendruomenei Lietuvoje?

Pakvietimai yra tam, kad būtų galima suvaldyti lankytojų srautą ir alaus kiekius. O alaus mėgėjų į profesionalus ir neprofesionalus mes neskirstome. Pakvietimas yra gan brangus, todėl taip natūraliai atsirenka tik tie žmonės, kurie realiai domisi alumi, jo kultūra, stiliais, o ne tiesiog prisigėrimu.

Panašiame festivalyje Rygoje (Ligo Ziema) buvo prekiaujama maistu, tačiau labai trūko geriamo vandens – troškuliui tarp degustuojamų alų numalšinti. Ką planuojate pasiūlyti „Žmogšaloje“?

Pažadu vandens tikrai nepritrūks! (juokiasi) Bus geriamo vandens aparatai, stiklines galima bus išsiskalauti ir vandens atsigerti. Taip pat bus ne tik alus, bet ir gira, arbata, kava. O maistą mums ruoš baro „WINGO“ savininkas ir virtuvės šefas Skirmantas Tomkevičius, kuris, beje, laimėjo „Švyturio“ alaus ir maisto derinimo konkursą, bet nebuvo paimtas dėl savo pankiško gyvenimo būdo, kuris nepatiko „Švyturio“ vadams. Jis paruoš specialias vieno kąsnio užkandėles prie alaus.

Mano nuomone, tokių renginių Lietuvoje labai trūksta, tačiau vis dėlto, ar žmonės aktyviai perka pakvietimus? Koks pakvietimų skaičius gali būti parduotas?

Pakvietimų skaičius ribotas, nenorime iš meno galerijos kur vyks renginys daryti troleibuso piko valandomis. Pakvietimai jau tirpsta gana greitai ir, manau, tie, kurie lauks iki paskutinės savaitės, jų nebegaus. Kaip minėjau, pakvietimų skaičius yra griežtai apribotas ir jokie verkimai ar maldavimai paskutinėmis dienomis nebus vertinami. Todėl prašom jais pasirūpinti jau dabar kol jų dar yra.

žmogsala

Į interviu sudėta pagrindinė informacija apie „Žmogšalą“ (renginio naujienas galite rasti Facebook socialiniame tinkle sukurtame įvykyje: čia). Kita svarbi informacija:

„Žmogšala“ alaus festivalis vyks vasario 22 d., Vilniuje, miesto centre esančioje meno galerijoje – nestandartinėje vietoje tokiam renginiui. Renginio pradžia 16:00

PAPILDYMAS (01-31)!

Alaus daryklos kurių produkcijos galėsite paragauti:

– Mikkeller
– BrewDog
– Samson
– Fuller, Smith & Turner Brewery
– Wychwood Brewery
– Brakspear Beers
– Jennings Beer
– Ringwood Beers
– Marstons Beer Company
– Haacht Brewery
– Crafty Dan
– Lindemans Brewery
– Fullers
– Brunehaut Brewery
– Dundulis
– Schlenkerla
– Emelisse
– Westmalle
– Jacobs
– Traquair
– Syndikatet
– Kwak
– The Orkney
– Anderson Walley
– Het Anker
– Svaneke
– Refsvindinge
– Gulden Draak
– tAEppe fald

ir kitos – dar bus papildoma

Naminiai aludariai:
Povilas Žukauskas
Gediminas Navickas
Linas Zakarevicius

Plius vasario 16-18 dienomis bus daromas reidas į Lenkiją/Vokietiją atsivežti alaus iš kitų alaus daryklų, kurių Lietuvoje kol kas oficialiai dar nėra!

Maistas – WINGO ir master-chief Skirmantas Tomkevičius
Arbata, kava – WINGO.
Gira – Rokantiškių alus “Mažas mielas girinukas”.

– pakvietimai į renginį, be kurių nebūsite įleidžiami, yra riboti. Mažą jų kiekį turime ir mes, bet vis dėlto, pagrindinis platintojas – „Alaus brolija“. Pakvietimai nėra nemokami.  Tik nusprendę įsigyti pakvietimą gausite tikslią informaciją apie renginio vietą ir kainą (pakvietimo kainą susidaro: įėjimo į renginį mokestis, renginio taurė, pirmas užkandis ir pirmas alus). Dėl kvietimų galite kreiptis el. pašto adresais: info@beergeek.lt ir info@alutis.lt .

renginio programa (bus pildoma) :

16:00 Pradedam įleisti publiką.

18:00 Oficiali programa – aludarių ar jų atstovų prisistatymai scenoje ir/arba projektoriuje.

18:15 Pirmojo Lietuvoje oficialiai išvirto česnakinio alaus premjera! Aukciono būdų parduodamas pirmas serijos butelys (visi jie bus numeruoti). Aludaris Robertas atsako į susirinkusių klausimus. Vėliau – degustacija.

18:45 “Gero alaus parduotuvės” pristatymas ir atsakymai į susirinkusiųjų klausimus.

19:15 “Alaus Kultura & Delicatessen” pristatymas ir atsakymai į susirinkusiųjų klausimus.

22:00 Muzika, laisvas laikas pokalbiams ir pan.

01:00 Visi išlydimi namo.

3 Responses

  1. As ten busiu :)

    Labai dziugu, kad toks renginys galu gale atsirado! Tikiuosi, kad organizatoriai pasirupins ir vandeniu alkoholiu praskiesti :) Daugiau alaus isragauti pavyks tada :)

    • Vandens tikrai bus – pasirūpinom, kad nekankintų troškulys. Pasimokėm iš LIGO ZIEMA klaidų :)

Leave a Reply